MONITOR CULTURAL * on-line

~Rodica Perciali: Parte din programul „Punţi între România şi Statele Unite“

INTERNSHIP / TRAINING / PRACTICĂ
3 luni în Romania si/sau SUA si programe cu COLABORATORI la Bucuresti, Brasov, etc. După 22 de ani de activitate voluntară neîntreruptă,  o bogata experienta in promovarea valorilor romanesti peste hotare si cu succese deosebite atit la public cit si la mass-media, Muzeul de Artă Românească  şi Liga Româno-Americană, (cu birouri si galerii proprii  in orasul Philadelphia, la Brasov si in curs de infiintare la Bucuresti) oferă tinerilor români oportunităţi de dezvoltare profesionala, de dezvoltare de proiecte non-profit si de afaceri in domeniile relatii internationale (anume,  marketing de produse si servicii culturale si relatii cu diaspora romana din SUA) si  de  jurnalism/umanistica/studii interdisciplinare si dezvoltare de publicatii noi (inclusiv pe teme de diaspora) si printr-un program de burse si de activitati formative in tara si in SUA.
Trainingul şi practica efectivă pe care aceştia o pot desfăşura la Muzeul şi Galeria noastră, posibilităţile pe care le oferim celor instruiţi în marketing şi relaţii internaţionale (de preferinţă reprezentanţi ai unor companii sau agreaţi de Camera de Comerţ) de a dezvolta proiecte de afaceri în domeniul artizanatului, mobilierului, sticlăriei, cărţilor şi imprimărilor muzicale etc., reprezintă nu doar mijlocul de a intra în contact cu societatea americană şi de a cunoaşte trecutul şi prezentul comunităţilor româneşti din Statele Unite, dar şi ocazia de a participa activ la conturarea viitorului acestora.

Oferim, aşadar, tinerilor români trei module pentru care pot opta:

– Promovare culturală catre publicul american si intarirea relatiilor tara-diaspora, inclusiv activitati de PR si de organizare de activităţi cultural/educative şi de „fund raising” pentru mentinerea muzeului roman si programelor lui cu tara.

– Marketing/PR / Promovare/Vinzari

– Studii şi reportaje interdisciplinare / Jurnalistică/ PR  / film / scrieri non-fiction

Cei interesati trebuie sa dovedeasca abilitatile specifice si capacitate inalta de performanta printr-un program de colaboarare  in tara de minimum 1 luna constind in activitati voluntare si platite. Bursele pentru SUA pe care le punem la dispoziţie constau în minimum $ 4500, incluzînd cazare şi masa pe timpul derulării programului (2-3 luni) şi un stipendiu de minim $ 100 lunar.
Participanţii la programe vor avea obligaţia de a populariza organizaţiile şi proiectele noastre, de a se implica in activitatile noastre din Romania si de a ajuta la organizarea de evenimente noi precum si la o campanie majora  de intarire a programelor in curs cu Romania si a relatiei tara –diaspora, inclusiv infiintarea unei filiale la Bucuresti. De asemenea sa realizeze  materiale scrise sau vizuale legate de aceste proiecte in vederea unor reportaje pentru mass-media, publicatii noi si documentare video.
La terminarea stagiului, participanţilor li se va cere să dezvolte un proiect specific şi să solicite fonduri pentru finanţarea lui. Mai mult decît atît, datorită faptului că Muzeul şi Liga intenţionează să continue legăturile cu participanţii şi după terminarea bursei, aceştia vor avea posibilitatea de a utiliza şi pe viitor
Galeria de vînzări şi resursele noastre.
Din aceste motive, se preferă tineri energici, ambiţioşi, promţi, flexibili şi optimişti, capabili să lucreze în echipă, pe cont propriu, rezistenti la stres adaptîndu-se la un mediu dinamic.
Pe de altă parte, aplicanţilor li se va cere să ofere garanţii că, la terminarea stagiului, se vor întoarce în România şi că nu vor întrerupe programul (aceasta conditie este valabila si pentru colaborarea din Romania)
Conditii : cunoaşterea limbii engleze, posesia unui PC cu posibilitate de conectie Internet, obisnuinta dovedibila de a intitia usor  si mentine contacte cu institutii, organizatii si mass-media, recomandari si unele garantii anticipate pentru servicii care includ gestiune (vom da detalii).

Pentru înscriere şi pentru prima etapă de evaluare, vă rugăm, expediaţi pe adresele noastre de email pina la 20 noiembrie. inclusiv (cu prelungire de 10 zile). Nu vom mai raspunde celor care nu ne trimit de la inceput tot ceea ce cerem:

1. O scrisoare de intenţie de minim o pagină dactilografiată, motivînd interesul dumneavoastră pentru modulul ales. Adăugaţi şi o scurtă prezentare a experienţei dumneavoastră anterioare, precum şi aspectele prin care puteţi fi de folos şi de care speraţi că puteţi beneficia în cadrul programului nostru

2. Pe o altă pagină, arătaţi ce fel de lucruri dintre cele menţionate la Internship / volunteer
puteti face de la distanţă, ce fel de lucruri  ştiţi deja face bine şi uşor, ce fel de lucruri  aţi dori să învăţaţi şi de ce. Nu în ultimul rînd precizaţi ce lucruri nu vă plac şi nu aţi vrea sau nu ati putea să le asimilaţi cu uşurinţă.

1. Trimiteţi-ne exemple (materiale propriu-zise la care aţi lucrat: redactări / sinteze de articole,
compoziţii la cerere, rapoarte, materiale promoţionale) sau descrieţi pe cel puţin o pagină exemple de activităţi din experienţa dumneavoastră de a face contracte, de a pregăti şi conduce interviuri cu oficialităţi, instituţii, organizaţii, mass-media, companii etc., de a face muncă insistentă de PR, inclusiv elaborare de comunicate şi contracte de presă, organizare de conferinţe, interviuri sau alte evenimente.

2. Un curriculum vitae cu experienta relevanta şi 2-3 fotografii, arătîndu-vă în context business / social

3. Adresele de e-mail a cel puţin 10 colegi cu profil relevant

4. Trei recomandări cu adresele (şi telefoanele) complete ale referenţilor

Cererile se vor studia şi cei preselectionati vor fi contactati pentru un interviur telefonic urmat de probe practice (în România) şi o perioadă de voluntariat de minim o săptămînă. Pentru testarea calitatilor de leadership si management de proiecte  li se va cere să-şi formeze o echipă de colaboratori pentru activităţile desfăşurate în ţară.Domeniile sunt cele mentionate anterior si altele necesare precum : PR, web site, mareketing prin internet, activitati administrative sid e secretariat

Ne puteţi contacta pentru informaţii suplimentare doar DUPĂ CE TRIMITEŢI TOT ce am solicitat.
Prioritate au cei care au mai călătorit în SUA şi au respectat condiţiile vizei.
În ceea ce priveşte activitatea parţial voluntară, parţial cu plată (în funcţie de merite), a celor care doresc să ajute la aceste programe în ţară, la organizarea de întîlniri, de conferinţe de presă, seminarii / prezentări la Bucureşti, Braşov şi alte 2-3 oraşe din ţară, sînt rugaţi să ne scrie îndată, trimiţînd despre ei ACELEAŞI MATERIALE ca cele cerute la Internship, versiunea română.
Dintre aceştia vor fi selecţionaţi 2-3 coordonatori locali, inclusiv un director de programe in Romania,  care au şansa să fie plătiţi pe bază de contract pentru o perioadă mai lunga şi pentru activităţi de la 10 la 50 de/saptaminal.
Cu mulţumiri,
RODICA PERCIALI, directoare voluntară din 1983

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s