MONITOR CULTURAL * on-line

~Karina Drăgaş: Triptic cultural la Cenaclul „Artur Silvestri“

            În după amiaza zilei de joi, 28 iulie a.c. în organizarea Ligii Scriitorilor Români, Filiala Cluj, a avut loc la Cercul Militar, Sala Armelor, un triptic cultural ce a cuprins următoarele manifestări artistice şi culturale:

            -Lansarea cărţii de poeme a scriitorului Iulian Patca”Să vi şi mâine “, care a debutat cu un recital de excepţie susţinut de Nazarica Moldovan, ce a recitat poezii din volumul sus amintit, atât în limba română, dar şi în spaniolă. În continuare a vorbit despre aceast deosebit volum Al.Florin Ţene ce a subliniat în cuvântarea sa, că “ Să vi şi mâine“ ne descoperă un poet de o sensibilitate deosebită. Pe aceaşi notă a continuat Mirel Liviu Rusu, şeful Cercului Militar, Antonia Bodea şi Ioan Benche.

            -În a doua parte a programului s-a desfăşurat şedinţa Cenaclului literar” Artur Silvestri“, care s-a deschis cu medalionul literar ”Memoria calendarului-Ioan Budai Deleanu “, de la moartea căruia se împlinesc 191 de ani.Despre autorul “Ţiganiadei” a vorbit  preşedintele Ligii Scriitorilor şi prof.Antonia Bodea.

            În cadrul medalionului literar ”Cu toate pânzele sus “ au fost prezentaţi scriitorii Antonia Bodea şi Valeri Toderici.Despre viaţa şi opera acestora au vorbit:Al.Florin Ţene, Ioan Bench şi Ionel Andraşoni. După care autorii au citit din lucrările lor.

            În ultima parte a acestui program bogat, am avut oaspeţi deosebiţi pe scriitorul Ion Vădan, directorul editurii DACIAxxi şi pe autoarea Dicţionarului bio-bibliografic al Ligii Scriitorilor Români, volumul I, Anda Dejeu.Aceştia au prezentat “Dicţionarul” în care se regăsesc 200 de membri ai Ligii Scriitorilor, urmând ca în volumul II să fie cuprinşi ceilalţi membrii ai acestei organizaţii profesionale.

            Ion Vădan a vorbit detailat despre proiectele iniţiate în colaborare cu Liga Scriitorilor, privind editarea de antologii pe teme diferite şi cărţi de autor în colecţia Duo.

            Această amplă manifestare literar- culturală s-a bucurat de un real succes din partea numerosului public.

                                                                                                Karina Drăgaş

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s