MONITOR CULTURAL * on-line

~Gheorghe Gavrilă Copil: „Să trăieşti în lumea de dincolo, între marii iubitori de neam“

Fariseii îl atacă pe Adrian Păunescu, inclusive activitatea sa din Cenaclul Flacăra.  Dar aceştia cu ce au înlocuit, după Decembrie 1989, această activitate? Cu zero conştiinţe iubitoare de neam, cu destrămarea acestei iubiri, cu activităţi de disoluţie a poporului român. Activitatea acestora se adresează de regulă simţurilor trupeşti-se umplu stadioanele, sau spaţiile libere din oraşe, discotecile de la oraşe şi sate, pe timp de noapte, cu muzică ce biciue nervii, biciuire de natură erotică. Tinerii care au venit la aceste ”concerte” sunt ”academizaţi” de le brâu în jos, iar mintea şi inima lor e în cădere, în părăsire. Compararea cu Cenacul lui Adrian Păunescu nici nu poate fi avută în vedere. Participau şi elevi şi părinţi şi bunici, într-o desfătare estetică modelatoare de frumos şi conştiinţe.

Da, după 1989 au avut loc şi spectacole muzicale la locul lor, dar prea puţine, acoperite de invitaţii de peste hotare şi de imitatorii lor din ţară.

Adrian Păunescu a scris unele poezii laudative la  adresa lui Nicolae Ceauşescu. Datorită acestora, după 1989, s-a încercat mereu scoaterea lui din conştiinţa publică. Dar de ce se uită şi celelalte domenii  ale culturii române, de la ştiinţă, la istorie şi literatură? Cărţi, tratate, etc…Au, la început, câteva rânduri de călduroase mulţumiri şi laude la adresa lui Nicolae Ceauşescu. Despre mulţi din aceşti autori  se tace, sub acest aspect, despre Adrian Păunescu, dimpotrivă. Dar despre actorii de serviciu, care se întreceau a recita poezii de slăvire  adresate lui Nicolae Ceauşescu?

Loialitatea lui Adrian Păunescu faţă de Neamul Românesc, fasţă de poporul român, nu poate fi contestată.

Cel ce scrie aceste rânduri a avut de pătimit  toată viaţa, din partea regimului comunist, tot din cauza literaturii-proces penal,1971, pentru romanul Coşmarul (Vezi www.noidacii.ro, Gheorghe Gavrilă Copil, romane, teatru, studii, articole) aşa că nu poate fi suspectat de partizanat.

“ …prin rezoluţia din 6 august 1971 s-a început urmărirea penală împotriva

numitului COPIL GHEORGHE GAVRILĂ, pentru săvârşirea infracţiunii

de propagandă împotriva orânduirii socialiste…reţinându-se că acesta a

conceput şi a scris materiale cu conţinut anticomunist pe care le-a difuzat

mai multor persoane…„

În acest roman se poate citi, un adevărat atac frontal, despre crimele la adresa umanităţii, crime săvârşite sub comunism. Despre Unirea Basarabiei cu patria-Mamă- deci şi duşman al URSS-conform documentelor din dosarul penal.

Să ridice mâna cei ce au aruncat cu pietre împotriva lui Adrian Păunescu şi vor mai arunca şi să ne spună dacă se pot compara ca valoare cu acesta? Să ridice mâna şi să mărturisească despre activitatea lor pentru consolidarea existenţei românilor pe pământul lor strămoşesc. Să se compare cu activitatea lui Adrian Păunescu pentru consolidarea unităţii de neam de pe cele două maluri ale Prutului.

Salariaţii din banii românilor, care acţionează în mass-media, scrisă, radio, televiziune, în politică, pentru destabilizarea poporului român, pentru preluarea acestei ţări de către forţe imperiale străine, pentru controlul total al finanţelor şi câştigul financiar de peste tot unde circula banii, prin activitatea pentru înstrăinarea aurului de la Roşia Montană, atât de necesar nouă, pentru plata datoriilor şi refacerea economică, prin vinderea pământului strămoşesc şi a altor obiective economice de importanţă strategică naţională, şi-au pregătit iminenta lor prăbuşire.

Pentru aceste valori naţionale înstrăinate s-a zbătut în ultimii douăzeci de ani şi Adrian Păunescu.

Naţionalizarea pământului vândut  şi a altor obiective economice, cu despăpgubiri financiare exact la valoarea de cumpărare, din timpul cumpărării, este singura variantă corectă şi de neevitat.

GHEORGHE GAVRILĂ COPIL

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s