MONITOR CULTURAL * on-line

~Florentina Dalian: Lansare de carte şi recital de flaut şi pian la Slobozia „Scrisori netrimise“

 „Scrisori netrimise”, Editura Fundaţiei Culturale Antares, Galaţi

 Marţi, 08 noiembrie 2011, de ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia a găzduit un eveniment cultural în care muzica şi literatura au adunat în jurul lor iubitori ai artei.

Evenimentul a fost deschis de un recital de flaut şi pian, avându-le ca protagoniste pe interpretele Teodora Ducariu (flaut) şi dr. Verona Maier (pian), profesoară la Academia Naţională de Muzică din Bucureşti. Piesele interpretate au fost trei sonate pentru flaut şi pian de Otar Taktakishvilli, Francis Poulenc şi Lowell Liebermann.

După recital, a urmat lansarea cărţii autoarei Florentina Loredana Dalian, „Scrisori netrimise”, apărută în 2011 la Editura Fundaţiei Culturale „Antares” din Galaţi. După cuvântul autoarei, a urmat o prezentare susţinută de scriitorul Corneliu Antoniu, Preşedintele Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România, totodată Directorul Editurii Fundaţiei Culturale „Antares”. Următorul moment a fost o surpriză pregătită de elevii Liceului Pedagogic din Slobozia, coordonaţi de doamna profesoară Mariana Tărăcilă, care au citit fragmente din carte.

Mass-media a fost prezentă prin reprezentanţii săi: doamna Adriana Stoica, realizator de emisiuni la televiziunea Antena 1 Slobozia şi domnul Mădălin Sofronie, jurnalist la „Observator de Ialomiţa”, cărora autoarea „Scrisorilor netrimise” le-a acordat câte un interviu.

Ideea şi organizarea evenimentului au aparţinut doamnei Doina Roşca, Director al Centrului Cultural „Ionel Perlea”.

Slobozia, 12 noiembrie 2011

FLORENTINA DALIAN

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s