MONITOR CULTURAL * on-line

~Elena Armenescu: „Universuri paralele“

Ziua de unsprezece iunie 2011 rămâne o zi memorabilă pentru cenaclul Cetatea lui Bucur din Bucuresti, prin ineditul ei.

Întâlnirea a avut loc ca de obicei la Biblioteca Metropolitană și a avut în program două evenimente deosebite: lansarea a două volume !

Primul  volum, intitulat Luminișuri, gandit și scris în Canada de binecunoscuta și îndrăgita scriitoare Elena Buică.

Al doilea volum: Universul poveștilor, volum colectiv, coordonat de profesoara Simina Șcladan, realizat de un apreciabil număr de coautori de diferite vârste – începând cu elevi din primele clase până la maturi de diferite profesii, majoritatea fiind cei care lucrează în mod direct cu copiii: învățători, profesori de limba și literatura română, dar și scriitori consacrați, iubitori ai universului copilăriei – așa cum ne atrage atenția chiar titlul volumului- cu toată lumea sa de basm, de mister, de zbor pe tărâmul paradisiac al unei lumi imaginare, dar posibile!

 

În prima parte, autoarea Elena Buică s-a prezentat, apoi a povestit despre cel de-al cincilea volum al său Luminișuri – din seria de memorialistică – făcând din această evocare o adevărată mărturisire literară, aducând totodată un binemeritat omagiu lui Artur Silvestri, care prin fapta sa culturală inițiată în urmă cu mai mulți ani, a reușit să răspândească și să cultive un spirit de înaltă emulație, să descopere și să promoveze autori încă necunoscuți pe atunci așa cum era și vorbitoarea.

Au fost prezenți în sală membrii Ligii Scriitorilor Filiala București, dar și prieteni din ţară şi străinătate (SUA, Canada, Republica Moldova), admiratori ai Elenei Buică, alături de autori mici și mari veniți din toată zona de sud a României, care în povestirile lor surprind prin sensibilitate, imaginație și chiar înțelepciune.

Prin cuvântul lor: Elisabeta Iosif președinta filialei București a Ligii Scriitorilor, Teodora Mândru reprezentanta Asociației Române pentru Patrimoniu, Paula Romanescu, Elena Armenescu, Cristian Neagu și alții au comentat, subliniind importanța noilor scrieri și totodată au felicitat autorii atât pentru conținutul cărților cât și pentru prezentarea grafică în special a volumului pentru copii, executată chiar de unii dintre autori.

În partea a doua, conducerea cenaclului Cetatea lui Bucur a acordat diplome copiilor – autori prezenți în volumul Universul copiilor Povești și povestiri pentru copii, care au fost premiați în cadrul „Concursului  de Poveşti – Universul Copiilor”  organizat de scriitoarea Simina Silvia Şcladan, membră a Filialei Suceava a LSR. Printre copiii care au primit premiul 1 al revistei CETATEA LUI BUCUR, participanţi la acest concurs internaţional de poveşti s-au aflat elevii Badea Cristina – Alexia şi Diana Strîmbeschi, cl a 4-a, din Constanţa, Breten Dadiana – cl. a 12-a, Codruţ Petrescu , cl. A 11-a şi Denisa Nicoleta Posoceanu, cl. A 10-a, din Mâneciu, Prahova, Felix Alexandru Mihalache , cl. A 9-a, Videle, Teleorman , Florentina Drăgan Diana, cl. A 7-a – Puranii de Sus, Teleorman, Diana Ştefana Şcladan, cl. întâi, Suceava şi  Inoguchi Alexandros Dimitrios, anul 1, gimnaziu, din Japonia.

În încheiere, actrița Doina Ghițescu a impresionat sala prin lectura unor fragmente bine selectate din ambele volume.

Întâlnirea s-a încheiat într-o atmosferă de înaltă vibrație sufletească, parcă toți am fost atinși de aripa îngerului copilăriei, care ne-a întinerit fețele cu zâmbete din belșug și subtil surâs.

Dr. ELENA ARMENESCU

Vicepreşedinte LSR Bucureşti

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s