MONITOR CULTURAL * on-line

~Alexandru Nemoianu: „Trogloditul“

Trogloditul are origini modeste.

Tatal,de regula ,a fost un extremist marginal imoral,mama doar imorala.A crescut din mila unor bunici aproximativi.

Avand o ereditate pestilentiala si  minte mai de loc, a avut de ales intre a deveni postas sau popa.Propria familie nu este mare lucru: progenitura  , trandav retardata si nevasta sinistra.”Jertfa” pe altarul Venerei este forma de tortura absoluta.

Dar nu s-a lasat.A dat  din coate si mai din plictis,mai din comoditate , a ajuns in „comisie”.Aici a confundat slujba cu misiunea.Cotropit de superbie a parasit,demonic,spatiul si realitatea si s-a ratacit definitiv.

Dupa socoteala lui stramba trogloditul este perfect fericit.Fiindca este nabadaios,categoric,sigur.Nesimtirea ii tine loc de tot:de logica,de gust,de decenta.Cu o nobila si frageda candoare zburda in a da pareri.Necheaza frenetic si isi inchipuie ca judeca. Insulta,afirma,sloboade sentinte si crede ca rationeaza.Trage de ureche,dojeneste si admonesteaza.Lafaidu-se in „comisie” sterge dintr-o lovitura pareri si idei consacrate.El confunda temeperamentul cu inteligenta.Aici greseste grav!

In loc sa se dezlantuie in insulte si injuraturi directe,capitol in care are reale aptitudini,el se complica in vestede  „dialoguri”,ganduri limfatice si asuda in complicatii cerebrale care ,categoric,nu au afinitate cu natura lui simpla si necomplicata de jocul subtil al gandirii.Este trist, caci ar putea  sa isi  amelioreze caile destul de usor: exrecitand mai multa sfiala si mai putina suficienta agresivo-primitiva.Mai ales  ar trebui sa se incredinteze doctorilor psihiatrii.

Cu truda si in timp,dupa multe suisuri si coborasuri, trogloditul s-ar putea imbunatatii.Nu la limita de a fi normal dar macar la cea de a lasa pe oamenii normali in pace.

ALEXANDRU NEMOIANU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s