MONITOR CULTURAL * on-line

~Karina Drăgaş: „Analiză, perspectivă şi implicare în dezvoltarea culturii. Cenaclul Artur Silvestri la Cluj“

În după amiaza zileie de 10 februarie a avut loc şedinţa anuală a Filialei Ligii Scriitorilor Români care a fost deschisă de preşedintele filialei Iulian Patca, care a anunţat ordinea de zi:

-Bilanţul pe anul 2010 şi planul de activitate pentru 2011, prezentat de Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor.

-Bilanţul financiar pe anul 2010, prezentat de Gavril Moisa, secretarul Ligii Scriitorilor.

-Înfiinţarea cenaclului literar al filialei Cluj.

-Înfiinţarea Comisiei care va activa în cadrul Comisiei de Arte şi Publicistică din Cluj-Napoca de pe lângă Primărie, pentru sprijinirea organizării Zilelor Clujului, ce va avea loc în perioada 27 mai-3 iunie a.c. şi în perspectiva obţinerea titlului pentru Cluj-Napoca de Capitală Culturală Europeană, în anul 2020.

– Înfiinţarea Comisiei care va lucra la documentaţia necesară, conform Hotărâri de Guvern nr.26/2000, pentru obţinerea de către Liga Scriitorilor Români a statutului de”asociaţie de utilitate publică “.

Bilanţul pe anul 2010 a fost prezentat de către Al.Florin Ţene, care printre alte multiple activităţi care s-au desfăşurat în anul trecut, a fost şi cea de editare a două antologii ale membrilor filialelor din Banat şi Vrancea, a celor nouă numere ale revistei “Agora Literară” şi a unei cărţi de autor a editurii Ligii în colaborare cu Fundaţia Culturală ”I.D.Sîrbu “.

Scriitorul Gavril Moisa a prezentat bilanţul economic, şi în încheierea cuvântării sale, a propus ca cenaclul literar al filialei Cluj să se numească “Artur Silvestri “. Propunerea sa a fost votată în unanimitate. S-a stabilit ca şedinţele cenaclului să se ţină în ultima joi din fiecare lună în sala de pe bulevardul Eroilor nr.2. Preşedintă a fost aleasă prof. Antonia Bodea şi vicepreşedinţi Gavril Moisa şi Vasile B. Gădălin.

În cadrul discuţiilor  sa constituit Comisia ce va activa în Cadrul Comisiei de Arte şi Publicistica din Cluj-Napoca, de pe lângă Primărie, formată din:Al.Florin Ţene, Iulian Patca, Gavril Moisa şi Coţa Eugen.

În continuare a fost constituită comisia care va întocmi documentaţia necesară obţinerii statutului de”asociaţie de utilitate publică “ a Ligii Scriitorilor. Aceasta este formată  din : Teodor Ungureanu, Valeiu Toderici şi Dana Deac.

În încheiere s-a discutat pe marginea viitorului număr al revistei Agora Literară.

 

KARINA DRĂGAŞ

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s