MONITOR CULTURAL * on-line

~Ioan Miclau: „De la Colegiul Naţional «Ion Creang㻓

LECTURA – CALEA SPRE TARAMURILE ARTEI – a constituit tematica lucrarilor Simpozionului cu participare internationala, Editia a IV-a,  tinut la 9 aprilie 2011, Bucuresti. Coordonator, Doamna Rodica LAZARESCU, de la CN “ION CREANGA” din Bucuresti, s-a straduit sa adune intr-o carte lucrarile acestui Simpozion, carte ce a si aparut la Editura Gabriel 2005, 2011. Aceasta carte a ajuns si in Australia, fapt pentru care adresam multumirile noastre distinsei profesoare Rodica Lazarescu. Cartea are pe prima pagina un ARGUMENT prin care de fapt se explica structura cartii pe capitole specifice lucrarilor prezentate de participanti. Cu modestie, dar verticalitate, sunt prea mandru de a fi si eu prezent cu o lucrare ce sa publicat in aceasta carte, “Sunt roman si punctum, oriunde asi trai in lume”. Darul de la Colegiul National “Ion Creanga” de fapt consista din doua exemplare a acestei carti, astfel am avut bucuria sa pot darui si eu un exeplar dlui. Ben Todica din Melbourne (Ben del Terra- cum mai este numit  uneori ) director la Postul de Radio Romanesc-3zzz-Melbourne, adica “ce e din dar, dar se face”.

Pentru o mai buna intelegere a acestei carti noi aparute, doresc sa redau acel “Argument”-foarte explicativ, realizat ca prefata a acestei carti.

“Volumul de fata cuprinde lucrarile prezentate in cadrul Simpozionului cu participare internationala Lectura – calea spre taramurile artei, desfasurat la Colegiul National “Ion Creanga”din Bucuresti in data de 9 aprilie 2011.

Initiata in 2008, aceasta manifestare, intrata in traditia colegiului, caci, iata, a ajuns la cea de-a patra editie, se doreste un schimb de experienta intre bibliotecari, profesori, specialisti in domeniu, intr-o perioada in care se pare ca lectura pierde din ce in ce mai mult teren in favoarea televizorului si a internetului.

Editia din acest an a reunit participanti din Republica Moldova(3), Canada(2), Japonia(1) si Australia(1), precum si din 22 judete si din Bucuresti, care au prezentat un numar de 71 de lucrari.

Am grupat lucrarile in capitolele

. Incursiune prin arte,

. Incursiune prin literatura,

. Incursiune prin istorie si mitologie,

.Lectura, carte, biblioteca si

.Concretizari.

  Data fiind tema acestei editii, multe dintre lucrari au fost bogat ilustrate cu fotografii, postere, ppt-uri, documente html, filmulete, ilustratii care, din motive de ordin tipografic, nu au putut fi incluse in acest volum. Din aceleasi motive, am renuntat la bibliografiile indicate de autori in finalul lucrarilor si, in unele cazuri, la mottouri.

Ilustratia de pe coperta I reproduce afisul pentru promovarea lecturii realizat de prof. Titiana Dumitrana de la Liceul Teologic “Logos” din Timisoara.

***

Aducem multumirile noastre domnului conf. univ.dr. Daniel Cristea-Enache, doamnei Mariana Gorczyca, Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si domnului inspector scolar general prof. Cristian Alexandrescu, Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Nifon Mitropolitul” si parintelui director prof. dr.Mihai Aurel, precum si Editurii Gabriel 2005, care ne-au sprijinit, cu competenta si generozitate, in demersul nostru.

Rodica LAZARESCU

 …Ma folosesc de ocazie si, anunt cititorii romani-australieni ca aceasta carte se afla la biblioteca “Mihai Eminescu”-Wollongong, Australia, asteptand a fi imprumutata si citita de doritorii de o adevarata carte de intelepciuni”.

IOAN MICLAU

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s